Verassende ontwikkeling

Dat de e-bike, mede door de impact van het Covid19 – Corona virus, aan een ware opmars bezig is, is eigenlijk geen nieuws meer. Wat wel nieuw is, we merken dat de eerste leaseauto’s worden vervangen door de lease e-bike. Vanuit een aantal werknemers zelf kwam dit verzoek bij twee van onze klanten naar voren.

Er zijn twee soorten leaseauto’s. De functionele leaseauto voor mensen die de auto nodig hebben om hun werk uit te kunnen voeren. Denk hierbij aan functies waarbij de medewerker bij de klant op bezoek moet zoals vertegenwoordigers en monteurs. Daarnaast is er de arbeidsvoorwaardelijke leaseauto. Dit is een auto die je als medewerker ter beschikking gesteld krijgt als een soort extra/secundaire arbeidsvoorwaarde. Mensen met een arbeidsvoorwaardelijke leaseauto hebben deze dus niet nodig om hun werk te kunnen doen.

 

Het is deze laatste groep waarbij wij nu twee keer een lease e-bike hebben ingezet omdat ze vrijwillig hebben afgezien van de leaseauto. De argumenten die deze mensen gaven waren o.a.:

  • “In de afgelopen maanden ben ik gemiddeld nog maar twee dagen per week naar kantoor geweest en de overige dagen werkte is thuis. Ik verwacht dat dit echt nog heel lang zo zal blijven. Ik woon op 13 kilometer van mijn werk, ik kan dus prima op de e-bike in plaats van met de auto”
  • “Ik merk dat ik sinds Corona mijn leaseauto steeds minder privé gebruik. Hierdoor betaal ik relatief meer bijtelling voor het weinige gebruik dat ik van de auto maak. Met de lease e-bike heb ik geen 22 maar slechts 7% bijtelling. En dat ook nog eens over slechts € 3.500,-. Dat is maar één tiende van wat mijn leaseauto kostte”
  • “Ik heb meegedaan aan de e-bikeproef en ik heb ervaren dat ik even snel op mijn werk ben. Ik heb de auto dus eigenlijk niet nodig en we hebben nog een privé auto thuis, dus ik ben om”

 

De eerste twee punten zijn duidelijk te relateren aan de impact van het Covid19 -Corona virus. Het is mooi om te zien dat werknemers zelf al oplossingen zoeken voor het ‘nieuwe normaal’. En een compliment voor de werkgever die hier in meedenkt en deze ruimte biedt. Uiteraard zijn er voor de werkgever, naast medewerker-tevredenheid, nog tal van argumenten om voor leasing van e-bikes te kiezen. Van vitaliteit tot financiën!

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van e-bikeleasing voor jouw bedrijf? Neem dan telefonisch contact op met Arnoud Broers +31 6 1429 1199 of mail arnoud.broers@mobilease.nl