Home 9 Zakelijk e-bike leasen

Zakelijk een e-bike leasen

Deze voordelen en regelingen maken elektrisch fietsen aantrekkelijk

Een leasefiets stimuleert medewerkers om voor de fiets te kiezen als vervoermiddel voor hun woon-werkverkeer en zakelijke ritten. De elektrische fiets is populair, maar elektrische fietsen hebben wel een flink prijskaartje. Dat geld legt niet iedereen zomaar op tafel. Bied je als werkgever een regeling voor e-bikeleasing aan, dan kunnen jouw medewerkers op een elektrische fiets stappen zonder de hoge aanschafkosten. Dit maakt de e-bike voor meer mensen bereikbaar. Levert jouw bedrijf weer fittere medewerkers en milieuvriendelijke kilometers op.

Voordelen zakelijk leasen e-bike

  • Goed werkgeverschap: gewilde arbeidsvoorwaarde
  • Fiscaal: aantrekkelijke regeling voor e-bikeleasing
  • Duurzame keuze: beter voor het milieu
  • Vitale medewerkers: fietsen maakt fitter en gelukkiger
  • Kosten besparen: op leaseauto’s en parkeerkosten
  • Online proces: leasen zonder administratief gedoe
Zakelijk een elektrische fiets leasen

Deze werkgevers gingen je al voor

Dit moet je weten over de leasefietsregeling

Hoe werkt de fiets van de zaak?

De fiets van de zaak, ook wel leasefietsregeling genoemd, maakt het voor werknemers aantrekkelijk om een elektrische fiets of speed pedelec te gebruiken voor woon-werkverkeer. De medewerker hoeft de fiets zelf niet te kopen, maar kan hier wel zakelijk en privé onbeperkt gebruik van maken. Dat komt door de fiscale bijtelling.

Hoe werkt de fiscale bijtelling leasefiets?

De bijtelling is 7% over de consumentenadviesprijs van de fiets en accessoires (inclusief btw) per jaar. De werkgever telt dit bedrag op bij het salaris. Hierover betaalt de werknemer dan maandelijks belasting. Meer weten? Lees onze blog over de bijtelling en de fiets van de zaak.

 

Zakelijke fietslease: opties voor werkgevers

Biedt je als werkgever een zakelijke leasefietsregeling aan, dan zijn er meerdere mogelijkheden.

  • De werkgever betaalt de leasekosten
  • De werknemer betaalt 100% de leasekosten (geen kosten voor de werkgever)
  • De werkgever betaalt een bijdrage aan de leasekosten.

Eventuele bijdragen vallen buiten de WKR

Leasefiets en reiskostenvergoeding

Maakt de werknemer gebruik van een fiets van de zaak? Dan kan het zijn dat hij of zij bepaalde reiskostenvergoedingen, zoals een kilometervergoeding niet meer ontvangt. De werkgever bepaalt welke reiskosten al dan niet vergoed worden. Houd altijd alle actuele informatie van de Rijksoverheid over de fiets van de zaak in de gaten.

Een elektrische fiets leasen of kopen?

Ja, een e-bike is duurder dan een gewone fiets. Ook de onderhouds- en verzekeringskosten liggen hoger dan bij een gewone fiets. Maar waarom alles in één keer vooruitbetalen en moeilijk gedoe als het ook op een handige en moderne manier kan? Kies voor Full Service Lease. Het alternatief voor kopen waarbij je weet waar je aan toe bent en echt helemaal niks zelf hoeft te regelen.

 

Ruim aanbod aan e-bikes. Speciaal geschikt voor zakelijk gebruik

De beste elektrische fietsen voor jou geselecteerd

MobiLease biedt een ruime keuze aan e-bikes, e-bakfietsen en speedpedelecs. Welke fiets past bij jou? Laat je inspireren en informeren.