Home 9 Werknemers

Altijd goed geregeld

Elektrische fiets leasen via je werkgever

Voordelen van e-bike leasing voor werknemers 

  • Gloednieuwe fiets voor een vast bedrag per maand
  • Fiscaal aantrekkelijk: dat scheelt flink in de portemonnee
  • Gezond: hét belangrijkste argument om te gaan fietsen
  • Reistijdwinst: een kortere afstand, reistijd en geen files
  • Kostenbesparing: stukken goedkoper dan de auto
  • Comfortabel: fietsen ontspant en je komt niet bezweet aan
  • Gemakkelijk: lease een e-bike via je werkgever, ideaal!

Een greep uit onze merken

Ik woon niet zo ver van mijn werk, toch pakte ik vroeger altijd de auto. Sinds ik heb gekozen voor een elektrische leasefiets ga ik bijna elke dag fietsend naar het werk. Zo ben ik lekker in beweging en veel meer buitenlucht.

Saskia

E-bikerijder sinds 2 jaar

De elektrische fiets is ideaal. Nooit meer zoeken naar een parkeerplaats én nooit meer in de file. Nu ik fiets, merk ik dat ik minder tijd kwijd ben aan mijn woon-werkverkeer dan toen ik met de auto ging.

Marcel

E-bikerijder sinds een half jaar

De beste elektrische fietsen voor jou geselecteerd

MobiLease biedt een ruime keuze aan e-bikes, e-bakfietsen en speedpedelecs. Welke fiets past bij jou? Laat je inspireren en informeren.

Elektrische fiets leasen via je werkgever

De elektrische fiets wint enorm aan populariteit. Toch is de hoge aanschafprijs van een e-bike voor veel mensen een drempel. Lease je een fiets, dan heb je van die hoge aanschafprijs geen last. Hiernaast is het natuurlijk superhandig en voordelig dat reparaties en onderhoud zijn inbegrepen, evenals de verzekering van de fiets.

Wat kost een e-bike leasen?

Voordat je een fiets gaat leasen wil je vast weten wat het kost. Betaalt je werkgever de volledige leasekosten, dan betaal je zelf geen kosten. Het kan ook zijn dat je werkgever je vraagt een deel van de kosten voor je eigen rekening te nemen. Is dat het geval, dan mag je deze kosten aftrekken van je brutoloon waardoor jouw netto kosten aanzienlijk lager worden

Bereken je voordeel

Heb je de mogelijkheid om via je werkgever een fiets te leasen? Dat is interessant, want leasen is stukken voordeliger dan kopen. Je betaalt de maandelijkse leasekosten van je brutoloon, waardoor je over dit bedrag geen belasting meer betaalt. Dat is fiscaal aantrekkelijk.

Betaalt je werkgever een maandelijkse werkgeversbijdrage? Dan wordt je fiets nog goedkoper. Bovendien kan je aan het einde van de leaseperiode je fiets weer fiscaal vriendelijk (want: van je brutoloon) afbetalen. Klinkt dit goed? Bekijk het aanbod aan e-bikes en bereken je voordeel via onze calculator.

De bijtelling voor de fiets van de zaak

De bijtelling voor de fiets van de zaak bedraagt 7 procent van de consumentenadviesprijs. Een e-bike van 2.500 euro kost je slechts 5,40 euro per maand. Kies je voor een snelle speedpedelec van 4.500 euro, dan is de bijtelling zo’n 9,73 euro per maand. Zo hoef je dus niet in één keer een groot bedrag op tafel te leggen.

 

Heeft je werkgever nog geen fietsplan?

Wil jij graag een leasefiets via je werkgever maar heeft deze nog geen fietsplan? Attendeer je werkgever op onze website en de mogelijkheden. Een leaseplan starten kan op verschillende manieren. Jouw werkgever betaalt de leasekosten, of kan jou als werknemer vragen (mee) te betalen. Is er een GO, dan zit jij binnen een week op je leasefiets. Zo regelen wij dat!

Nooit geweten dat elektrisch fietsen zo comfortabel is. Zelfs fietsen met tegenwind is een stuk gemakkelijker. Ik ben blij dat mijn werkgever de mogelijkheid biedt om een elektrische fiets zakelijk te leasen. Nu rijd ik voor zo’n 5 euro per maand een fijne fiets die ik zelf niet had kunnen kopen. Ik ga nu bijna elke dag op de fiets naar kantoor, alleen als het hard regent ga ik met het openbaar vervoer. Ik heb inmiddels al heel wat kilometers op mijn e-bike gemaakt. Heerlijk.

Jaap

Heeft dit jaar de e-bike ontdekt

Zorg e-bike van MobiLease. Speciaal voor zorgaanbieders.

Kies de e-bike die bij je past

Misschien vind je het lastig om een e-bike uit te kiezen. Dat kunnen wij ons best voorstellen, er is zoveel keuze! MobiLease biedt een ruime keuze aan e-bikes, e-bakfietsen en speed pedelecs. Alle topmerken en typen fietsen, speciaal voor jou geselecteerd. Benieuwd of jouw ideale fiets ertussen zit? Neem een bak koffie, ga naar onze aanbod-pagina en laat je online inspireren

Altijd een dealer in de buurt

Makkelijk! MobiLease heeft samenwerkingen met fietsenwinkels in het hele land. Het zijn er 1000+, dus er is er altijd een bij jou in de buurt.

Advies nodig? Word geregeld! Je vindt niet alleen je ideale fiets bij de dealer, maar je kunt hier ook terecht voor onderhoud en reparatie. Handig toch? Zo stap je veilig op je fiets naar keuze.