Home 9 Elektrische fiets leasen

Makkelijk en groen

Elektrische fiets leasen

Waarom een elektrische fiets leasen

De elektrische fiets is populairder dan ooit en vervangt met gemak de autokilometers voor korte ritten. En met zakelijke e-bike lease komen daar nog meer voordelen bij. Welke dat zijn? Er zijn geen hoge aanschafkosten, de fiets is zowel zakelijk als privé onbeperkt te gebruiken en e-bikeleasing is ook nog eens heel makkelijk. Voor jou als werkgever en voor je werknemers.

E-bike leasen van MobiLease

Welke soorten e-bikes kan je leasen 

Zoveel mensen, zoveel wensen. Dus bieden we een ruim aanbod aan e-bikes, speciaal geschikt voor zakelijk gebruik. Naast de ‘gewone’ e-bike, zijn er ook speed pedelecs en elektrische bakfietsen. Er is een ideale fiets voor iedereen. Laat je inspireren en informeren in onze uitgebreide fietscatalogus.

Een greep uit onze merken

Dit moet je weten over de leasefietsregeling

Hoe werkt de fiets van de zaak?

De fiets van de zaak, ook wel leasefietsregeling genoemd, maakt het voor werknemers aantrekkelijk om een elektrische fiets of speed pedelec te gebruiken voor woon-werkverkeer. De medewerker hoeft de fiets zelf niet te kopen, maar kan hier wel zakelijk en privé onbeperkt gebruik van maken. Dat komt door de fiscale bijtelling.

Hoe werkt de fiscale bijtelling leasefiets?

De bijtelling is 7% over de consumentenadviesprijs van de fiets en accessoires (inclusief btw) per jaar. De werkgever telt dit bedrag op bij het salaris. Hierover betaalt de werknemer dan maandelijks belasting. In onze blog lees je alles over de bijtelling en de fiets van de zaak.

Zakelijke fietslease: opties voor werkgevers

Biedt je als werkgever een zakelijke leasefietsregeling aan, dan zijn er meerdere mogelijkheden.

  • De werkgever betaalt de leasekosten
  • De werknemer betaalt 100% de leasekosten (geen kosten voor de werkgever)
  • De werkgever betaalt een bijdrage aan de leasekosten.

Eventuele bijdragen vallen buiten de WKR

Leasefiets en reiskostenvergoeding

Maakt je werknemer gebruik van een fiets van de zaak? Dan kan het zijn dat hij of zij bepaalde reiskostenvergoedingen, zoals een kilometervergoeding niet meer ontvangt. Jij als werkgever bepaalt welke reiskosten al dan niet vergoed worden. Houd altijd alle actuele informatie van de Rijksoverheid over de fiets van de zaak in de gaten.

Een elektrische fiets leasen of kopen?

Ja, een e-bike is duurder dan een gewone fiets. Ook de onderhouds- en verzekeringskosten liggen hoger dan bij een gewone fiets. Maar waarom alles in één keer vooruitbetalen en moeilijk gedoe als het ook op een handige en moderne manier kan? Kies voor Full Service Lease. Het alternatief voor kopen waarbij je weet waar je aan toe bent en echt helemaal niks zelf hoeft te regelen.

Snel op de fiets met MobiLease

MobiLease maakt fietsen voor organisaties en medewerkers gemakkelijk en leuk. We zorgen ervoor dat jouw medewerkers snel en comfortabel op de fiets stappen. Meld je organisatie aan in een paar eenvoudige stappen. Daarna heb je er geen omkijken meer naar. Wij regelen de rest. In je persoonlijke online portal heb je elk moment actueel inzicht in de bestellingen van je medewerkers. Fijn voor het overzicht!

Intake en advies

E-bikeleasing afgestemd op jouw organisatie en wensen

Inrichten portal

We richten een online omgeving in voor jouw organisatie

Bestellen e-bike

Medewerkers maken hun keuze online of in een van de dealerwinkels en jij keurt goed

Aflevering fiets

Instellingen op maat, opstappen en fietsen maar!

De bijtelling en de fiets van de zaak

Hoe zit het met de bijtelling als je een fiets van de zaak leaset? Sinds de start van MobiLease in 2017 hebben we al veel vragen van werkgevers en werknemers beantwoord. Een onderwerp dat regelmatig langskomt is de bijtelling die je als werknemer moet betalen als je via de werkgever een fiets leaset. Daarom hebben we een uitgebreid overzicht voor je samengesteld.