Home 9 Voordelen e-bikeleasing

Elektrische fiets leasen?

Voordelen e-bikeleasing

Ontdek alle voordelen van e-bikeleasing

De elektrische fiets is populairer dan ooit. Eigenlijk best logisch, want fietsen op de e-bike is een gezond, duurzaam en een goedkoop alternatief voor korte autoritten. Wist jij dat meer dan de helft van alle medewerkers minder dan 15 kilometer van het werk woont? Dat is een ideale fietsafstand. En het mooie is: jij als werkgever kan hen helpen om op de fiets te stappen. Hoe je dat doet? Met een fietsplan.

Als moderne werkgever zorg je er met een fietsplan voor dat je medewerkers fiscaal aantrekkelijk een e-bike leasen. Dat levert je gegarandeerd tevreden medewerkers en gezonde groene kilometers op. Bovendien biedt het je de  mogelijkheid om op autokosten en parkeerkosten te besparen. En last but not least: dit alles zonder administratief gedoe en volledig buiten de WKR. We vertellen je er graag meer over alle voordelen van e-bikeleasing.

Goed werkgeverschap

De leasefiets is een gewilde arbeidsvoorwaarde. Waarom? Een fietsplan is fiscaal aantrekkelijk, en bovendien zet je vitaliteit en duurzaamheid binnen je bedrijf op de kaart. Groene arbeidsvoorwaarden zijn tegenwoordig een onderscheidende factor in je employer branding. Een moderne werkgever die hier bewust mee bezig is, daar willen medewerkers graag bij werken.

Fiscaal aantrekkelijk

Met e-bikeleasing stimuleer je medewerkers om fiscaal voordelig op de fiets te stappen. Dat komt door het lage bijtellingspercentage van 7% (fietsplan 2024). Naast zakelijk fietsen voor de woon-werkritten is de fiets ook privé onbeperkt te gebruiken. 

Duurzame keuze

Het verduurzamen van de reiskilometers van medewerkers is voor veel werkgevers een belangrijke doelstelling. En voor grote werkgevers is het vanaf juli 2024 zelfs verplicht. Kies je voor de elektrische fiets, dan stoot je per kilometer ruim 60 keer minder CO2 uit dan met een benzineauto.

Vitale medewerkers

Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit zijn belangrijker dan ooit. Vitale werknemers zijn minder vaak ziek, productiever en ervaren meer werkgeluk. Ga je met deze thema’s aan de slag, dan is het al snel duidelijk. Om de fiets kan je niet heen. Neem je fietsstimulering op in je beleid, dan zet je in op vitaliteit!

Geen administratief gedoe

E-bikeleasing regel je in een paar eenvoudige stappen. Daarna heb je er geen omkijken meer naar. Wij regelen de rest. In jouw persoonlijke online portal heb je elk moment actueel inzicht in de bestellingen van jouw medewerkers. Fijn voor het overzicht!

Kosten besparen

Het zal geen verrassing zijn dat fietsen goedkoper is dan autorijden. En als je leaset dan levert je dat nog meer voordeel op. Je bespaart op auto-, parkeer- en brandstofkosten. Bovendien levert fietsen op korte afstanden vaak een fikse tijdwinst op.