E-bikeleasing voor onze klanten

Onze e-bikeprojecten

Kennismaken met de elektrische fiets

Werkend Nederland stapt steeds vaker op de e-bike, dat is goed nieuws. Om steeds meer werknemers kennis te laten maken met de elektrische fiets als duurzaam alternatief voor woon-werkverkeer, werkt MobiLease samen met werkgevers en andere opdrachtgevers in diverse e-bikeprojecten. Graag laten we je een aantal van deze e-bike projecten zien waarbij MobiLease E-bikeleasing de full service operational lease heeft verzorgd.

Utrecht helpt bedrijven in het zadel | Goedopweg

‘Utrecht helpt bedrijven in het zadel’. Dat is de naam van de campagne waarmee bedrijven in de provincie Utrecht hun medewerkers kunnen enthousiasmeren om de fiets te pakken voor hun woon-werkverkeer. Met communicatie-materialen, een MobiLease probeerpool, de app Ik fiets en fietsroadshows worden werkgevers geholpen om het fietsen op een leuke, motiverende manier onder de aandacht te brengen bij hun medewerkers. Het doel? 50 deelnemende bedrijven en 10% extra mensen aan het fietsen te krijgen.

Het belang van de e-bike in duurzaam mobiliteitsmanagement  | Flight Forum & BMN

Flight Forum is een businesspark aan de rand van Eindhoven met flinke ambities op bereikbaarheid en parkmanagement. Samen met BMN en deelnemende bedrijven wordt er gewerkt aan duurzaam mobiliteitsmanagement. In de campagne Jouw Fiets Telt zijn medewerkers geënthousiasmeerd om samen met collega’s zoveel mogelijk kilometers op de elektrische fiets te maken. Iedereen die enthousiast was over de e-bike, kon gebruikmaken van een e-bike kortingsregeling. Een aantrekkelijk aanbod voor medewerkers, zeker in combinatie met een bedrijfsfietsenplan.

Zakelijke e-bikes voor 15 werkgevers in Nijmegen | SLIMopweg

De werkgeversaanpak e-bike in Nijmegen heeft als doel om zoveel mogelijk werknemers die binnen een straal van 15 kilometer van het werk wonen en met de auto naar het werk reizen de e-bike te laten proberen. In dit project hebben 120 medewerkers kennisgemaakt met de e-bike voor hun woon-werkritten. Het resultaat? Enthousiaste reacties en ruim 60% van de deelnemende automobilisten rijdt inmiddels op een e-bike of overweegt dit op korte termijn te doen.

De e-bike als inzet voor een betere bereikbaarheid | SLIMopweg

Het motto van de campagne om Arnhem beter bereikbaar te maken in de spits is ‘Hé Kom Aan’. Minder files rond Arnhem betekent slimme oplossingen bedenken, want iedereen wil op tijd aankomen op de bestemming. Daarom biedt de gemeente Arnhem een aantal activiteiten aan om slim werken en reizen te stimuleren. Samen met de provincie Gelderland en Arnhemse bedrijven, winkeliers en vervoerspartners. De E-bike actie in dit programma is één van de succesvolste probeeracties gebleken.

Ook meer medewerkers op de fiets? Dat regelen we samen

Wij zijn er voor alle bedrijven en parkmanagers die het gebruik van de elektrische fiets onder werkgevers en werknemers willen stimuleren. MobiLease biedt jou advies op maat en ondersteuning bij het opzetten van een leasefietsplan. Een fietsplan is een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde voor werknemers en zorgt voor minder autokilometers. Beter voor het milieu, de bereikbaarheid, de gezondheid én de portemonnee. We delen de do’s en don’ts met je en helpen je met een zorgeloze implementatie van zakelijke e-bikeleasing.

Sneller en duurzamer reizen naar het werk | Beukenhorst Hoofddorp | MRA

Voor bedrijvenparken Beukenhorst, Park 2020 en Schiphol Trade Park zijn verschillende initiatieven ontwikkeld om de bereikbaarheid te vergroten. De MobiLease e-bikepool is hier een belangrijk onderdeel van. Medewerkers konden 2 weken lang gratis gebruikmaken van een e-bike of speedpedelec om te ervaren of het reizen naar het werk sneller en duurzamer kon. Wat denk je? Dat was inderdaad het geval. Met nieuwe e-bikefans en minder autokilometers als gevolg.

Vliegtuig over weg Beukenhorst

Amsterdam UMC reduceert autokilometers van personeel door inzet deele-bikes | MijnReisportaal

Amsterdam UMC is één van de grootste werkgevers in Amsterdam met locatie AMC in Zuidoost en VU op de Zuidas. Dagelijks reizen behoorlijk wat medewerkers tussen de verschillende ziekenhuizen. Veel van deze vervoersbewegingen vinden plaats met de auto. Amsterdam UMC heeft de ambitie om, waar dit mogelijk is, de vervoerkeuze van haar medewerkers te beïnvloeden. Waarom? Het afnemend aantal parkeerplaatsen, de ambitie om duurzamer vervoersgebruik te stimuleren én daarbij kosten te verlagen. Hierbij komt dat het stimuleren van e-bikegebruik een belangrijke bijdrage levert aan de reductie van de spitsproblematiek en het aantal vertraagde ritten in de regio.

Om het reizen tussen de verschillende locaties laagdrempelig, efficiënt en duurzaam te maken, biedt de organisatie hun medewerkers de mogelijkheid om deel te nemen aan ‘MijnReisportaal’. Voor al hun zakelijke reizen kan gebruik worden gemaakt de e-bike, auto-op-afroep, OV en de shuttlebus. Met de app kunnen zij direct een e-bike boeken.