Met deze 4 argumenten geef je het fietsplan prioriteit

“Hoe zorg ik ervoor dat het fietsplan een plek bij ons op de agenda krijgt? Er lopen al zoveel interne projecten die de aandacht van het management nodig hebben.” Deze vraag kreeg onze collega Jeffrey Beukering vorige week te horen van een potentiële klant. De intentie om met het fietsplan aan de slag te gaan is er, de vraag van medewerkers is er, maar de twijfel bij de contactpersoon is er ook. Want kost de introductie niet teveel tijd?, vroeg hij zich af. En hoe krijgt hij alle neuzen dezelfde kant op?

Dit zijn de 4 argumenten die Jeffrey gaf om het fietsplan met de juiste prioriteit op de agenda te krijgen:

1. Geen ingewikkelde aanpassingen in je beleid

Onze collega en mobiliteitsconsultant Ronald Postma zei het laatst heel mooi in een interview: “Ik geloof echt in de potentie van fietslease en ik vind het een geweldig instrument voor werkgevers. Het mooie is dat je er direct mee aan de slag kunt, zonder ingewikkelde aanpassingen in je beleid.” En dat is een heel groot voordeel!

 

2. Je geeft voorrang aan vitaliteit, duurzaamheid en goedwerkgeverschap

Door de introductie van een fietsplan laat je zien dat je actuele thema’s als duurzaamheid, vitaliteit, gezondheid en goedwerkgeverschap belangrijk vindt. Over de voordelen van fietsen schreven we eerder al een blog.  Kortom: fietsen is goed voor je organisatie, je medewerkers en het milieu.

 

3. Positief effect op de verplichte CO2-rapportage 

1 juli 2024, het startmoment van de verplichte CO2-rapportage voor werkgevers met 100+ werknemers. Vanaf dan moeten de woon-werk en zakelijke kilometers, reisvorm en eventuele brandstof worden geregistreerd en gerapporteerd. Met het fietsplan zet je direct een goede stap om de kilometers van je bedrijf te verduurzamen. Beter nu alvast goed beginnen, dan straks geconfronteerd worden met verplichte maatregelen vanuit de overheid als je CO2-uitstoot te hoog is.

 

4. Binnen enkele dagen een fietsplan live

Met ons beproefde stappenplan en onze full service fietslease heb je binnen enkele dagen een fietsregeling op maat én zitten je medewerkers in no-time op de fiets. We ondersteunen in alle stappen, en hebben een volledig geautomatiseerd bestelproces voor medewerkers. Daar heb je bijna geen omkijken naar.

 

Veel voordelen, zo geregeld

Je ziet het. De introductie van een fietsplan kost je bedrijf niet veel capaciteit en er zijn veel redenen waarom het een goed idee is om juist nu met een fietsplan aan de slag te gaan. Overtuigd van de 4 genoemde punten, ging de contactpersoon intern het gesprek aan. Het resultaat? Een plek op de agenda van het MT en een akkoord voor een GO-live!

Wil je ook eens sparren over fietslease binnen jouw bedrijf?