Hoe reis je straks naar je werk?

Ondanks dat Covid19-Corona de actualiteiten nog steeds domineert, gaan veel bedrijven vanaf september weer geleidelijk en gecontroleerd open. Op kantoor is alles ingericht volgens de geldende richtlijnen, maar hoe kies je op welke manier je naar je werk reist. Misschien is de e-bike een serieus alternatief.

De e-bike is aan een ware opmars bezig in Nederland. In 2019 werden met 420.000 stuks voor de tweede keer op rij meer e-bikes dan normale stadsfietsen verkocht waardoor de e-bike nu meer dan 42% uitmaakt van de totale fietsverkoop in Nederland. De cijfers voor dit jaar zullen zeker nog hoger uitvallen.

Naast de recreatieve inzet is dit relatief nieuwe vervoermiddel een uitstekend alternatief gebleken voor de auto en het OV voor het woon-werk verkeer (tot 20 kilometer enkele reis) en korte zakelijke ritten (dienstreizen). Met name in het ‘Post-Corona’ tijdperk, waarbij het reizen met het OV als onaantrekkelijk wordt ervaren, wordt het reizen met de fiets en e-bike steeds hoger gewaardeerd. Steeds meer werkgevers omarmen maatregelen die het mogelijk maken om werknemers te stimuleren op een andere, meer duurzame en gezondere manier naar het werk te laten reizen.

Voordelen werkgever

Fietsstimulering met e-bikes heeft voor werkgevers een aantal grote voordelen waaronder:

  • Fittere en gezondere werknemers leidt tot minder ziekteverzuim en hogere productiviteit
  • Minder parkeerruimte met als resultaat een aanzienlijke kostenbesparing
  • Past bij moderne bedrijfsvoering en goed werkgeverschap; medewerkers worden door de organisatie geholpen om efficiënter en goedkoper naar het werk te reizen.
  • CO2-reductie draagt bij aan een duurzame bedrijfsvoering

Voordelen werknemer

Ook voor werknemers zijn er, door vaker de fiets of e-bike te gebruiken voordelen te behalen zoals:

  • Vitaliteit (volgens onderzoek hét belangrijkste argument om te gaan fietsen)
  • Reistijdwinst (kortere reistijd en filemijding)
  • Kostenbesparing; medewerkers die nu met de auto naar het werk komen kunnen fors op hun autokosten besparen door te gaan fietsen. Volgens de ANWB maken de variabele kosten ongeveer 50% uit van de totale autokosten. Het laten staan levert dus direct geld op.
  • Je komt niet bezweet aan op het werk; douchen op de werkplek is niet nodig en op de terugweg kun je ‘je hoofd leegrijden’

 Wil je meer weten over de mogelijkheden van e-bikes binnen jouw bedrijf? Neem dan telefonisch contact op met Arnoud Broers +31 6 1429 1199 of mail arnoud.broers@mobilease.nl