Vitaliteit en fiscaal voordeel

Onze klant Alliance Automotive Group Benelux is een internationaal opererend bedrijf, gespecialiseerd in de import, distributie en verkoop van auto-onderdelen en autoaccessoires voor de professionele gebruiker. Dit gebeurt onder meer via de dochtermaatschappijen Brezan automaterialen, Staadegaard, Technische Centrale en Dabeko.

Omdat de gemiddelde medewerker van Alliance Automotive Group al voldoende benzine in het bloed heeft, wordt het woon- werkverkeer relatief vaak met de auto afgelegd. Vanuit het streven naar goedwerkgeverschap ontstond in 2019 het voornemen om medewerkers te stimuleren om meer te gaan bewegen. ,,Door meer te bewegen verbetert je gezondheid. Dat is goed voor zowel de medewerker als voor ons als werkgever. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat vitalere mensen minder verzuimen. Zo vangen we twee vliegen in een klap” aldus Hans Vente Manager HR Alliance Automotive Group Benelux.

Dus werd er een project gestart met als doelstelling medewerkers te faciliteren om hun vitaliteit op een laagdrempelige en aantrekkelijke manier verbeteren. ,,En daar hebben we ook budget voor vrijgemaakt” vervolgt Vente. ,,Als je als werkgever je medewerkers serieus neemt moet je ook bereid zijn om in hen te investeren.” Als uitkomst van het project werd gekozen om zowel een fitness abonnement als lease e-bike in de arbeidsvoorwaarden op te nemen. Naast de financiële bijdrage vanuit Alliance Automotive Group werd de lease e-bike op genomen in het cafetariamodel waarbij de leasekosten met het bruto salaris van de medewerker worden verrekend. ,,Wij werden op deze mogelijkheid geattendeerd door onze accountmanager van MobiLease”. Dit scheelt onze medewerkers van enkele tientjes tot ruim zestig Euro per maand.” rekent Vente voor. ,,Zo blijkt dat een leasemaatschappij zich kan onderscheiden door ons als werkgever, met gedegen kennis en advies, te helpen bij het opstellen van de lease e-bike regeling.”

Inmiddels rijden de eerste vijf werknemers van Alliance Automotive fluitend op hun e-bike naar hun werk.

Wil je meer weten over e-bikeleasing en de mogelijkheden van een bruto-netto verrekening met de cafetariaregeling voor jouw bedrijf? Neem dan telefonisch contact op met Arnoud Broers +31 6 1429 1199  of mail arnoud.broers@mobilease.nl