088-8900700 office@mobilease.nl

MobiLease wint aanbesteding Rijksoverheid

De Rijksoverheid wil het woon-werkverkeer en de zakelijke ritten van rijksambtenaren verduurzamen, hun vitaliteit ondersteunen en aantrekkelijk werkgever zijn. Drie doelstellingen die samenkomen in de pilot Leasefiets Rijksoverheid die is gestart in september 2021. De Rijksoverheid stimuleert het fietsgebruik van medewerkers en een leaseregeling helpt daarbij. De pilot wordt uitgevoerd met MobiLease E-bikeleasing. 

1.000 ambtenaren stappen op de elektrische fiets

De pilot ‘Leasefiets Rijksoverheid’ bestaat uit 1.000 leasefietsen. Deze zijn naar rato verdeeld over de 7 deelnemende ministeries. Van de in totaal 54.000 medewerkers kregen de mensen die minimaal 5 kilometer van hun werk wonen de mogelijkheid om van de pilot gebruik te maken. De belangstelling was bij de start van de pilot in september direct al groot.

Kwaliteit van dienstverlening

“In de aanbesteding is heel duidelijk de nadruk gelegd op de kwaliteit. Het gaat dan om de leaseregeling, het assortiment e-bikes, het aanvraagproces, de aflevering van de fiets, de ondersteuning en het innameproces. MobiLease kwam voor ons op het gunningscriterium kwaliteit als winnende partij uit de bus,” vertelt Bas Barthen, contractmanager voor de categorie Vervoer & Verblijf en tevens projectleider van de pilot.

Interview projectleider Rijksoverheid

Benieuwd naar de leaseregeling van de Rijksoverheid, de achtergrond en wat er allemaal bij het opzetten van zo’n pilot komt kijken? Lees het uitgebreide interview met Bas Barthen, hij vertelt je er alles over.