Home 9 Klantcases 9 Klantcase Alliance Automotive

Vitale medewerkers én fiscaal voordeel

Klantcase Alliance Automotive Group Benelux

Leasefietsregeling stimuleert fietsgebruik

Alliance Automotive Group Benelux, gevestigd in Ede, is een internationaal opererend bedrijf, gespecialiseerd in de import, distributie en verkoop van auto-onderdelen en autoaccessoires voor de professionele gebruiker. Dit gebeurt onder meer via de dochtermaatschappijen Alliance Automotive Trading, PartsPoint en Brezan Autoparts. In 2019 is vanuit goed werkgeverschap de behoefte ontstaan om meer medewerkers te stimuleren naar het werk te gaan fietsen. Vanaf dat moment is het bedrijf gestart met e-bikeleasing via MobiLease.

Goed werkgeverschap: bewegen verbetert de gezondheid 

Omdat de gemiddelde medewerker van Alliance Automotive Group al voldoende benzine in het bloed heeft, werd het woon-werkverkeer relatief vaak met de auto afgelegd. Vanuit het streven naar goed werkgeverschap ontstond daarom in 2019 het idee om medewerkers te stimuleren om meer te gaan bewegen, dat brengt voor werknemer én werkgever meerdere voordelen met zich mee.

 

”Door meer te bewegen verbetert je gezondheid. Dat is goed voor zowel de medewerker als voor ons als werkgever. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat vitalere mensen minder verzuimen. Zo vangen we twee vliegen in een klap.”

Hans Vente

Manager HR, Alliance Automotive Group Benelux

Een lease e-bike in de arbeidsvoorwaarden

Dus werd er een project gestart met als doelstelling medewerkers te faciliteren om hun vitaliteit op een laagdrempelige en aantrekkelijke manier te verbeteren. Hans: “Daar hebben we ook budget voor vrijgemaakt. Als je als werkgever je medewerkers serieus neemt moet je ook bereid zijn om in hen te investeren.” Als uitkomst van het project werd gekozen om zowel een fitness abonnement als lease e-bike in de arbeidsvoorwaarden op te nemen.

Hulp bij opstellen lease e-bikeregeling

Naast de financiële bijdrage vanuit Alliance Automotive Group werd de lease e-bike ook opgenomen in het cafetariamodel waarbij de leasekosten met het brutosalaris van de medewerker worden verrekend. “Wij werden op deze mogelijkheid geattendeerd door onze accountmanager van MobiLease. Een aantrekkelijke regeling voor de medewerkers in Nederland, waarvoor de regeling geldt. Dit scheelt onze medewerkers van enkele tientjes tot ruim zestig euro per maand,” vertelt Hans.

 

“Zo blijkt dus ook dat een leasemaatschappij als MobiLease zich kan onderscheiden door ons als werkgever, met gedegen kennis en advies, te helpen bij het opstellen van de lease e-bike regeling. Inmiddels rijden diverse werknemers van Alliance Automotive naar volle tevredenheid op de e-bike naar hun werk.”

Hans Vente

Manager HR, Alliance Automotive Group Benelux

Alliance Automotive Group logo

Bekijk onze andere klantcases

Klantcase Rijksoverheid

Klantcase Rijksoverheid

De Rijksoverheid stimuleert het fietsgebruik met de pilot leasefiets voor 1.000 ambtenaren. Gemak en ontzorging stonden daarbij centraal in de aanbesteding, die door MobiLease is gewonnen.

Lees meer
Klantcase Wara

Klantcase Wara

Toen WARA op zoek ging naar een leasemaatschappij wist ze het direct: de toegankelijkheid en persoonlijke service maken écht het verschil.

Lees meer

Meer informatie? 

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Stuur ons een berichtje of bel ons direct!

Wil jij een gratis adviesgesprek over e-bikeleasing?

Dat kan! Jeffrey Beukering, Business Development Manager bij MobiLease vertelt je graag alles over e-bikeleasing.