Sneller op de leasefiets in 2023

Even een korte terugblik op 2022. Het was in veel opzichten een bijzonder jaar. Een jaar waarin veel mensen de voordelen van fietsen (weer) ontdekten. Niet alleen voor de ontspanning, maar ook voor de gezondheid en als alternatief voor het drukke OV.  Tegelijkertijd was er als gevolg van Covid een gebrek aan nieuwe fietsen en materialen. De vraag was groot, het aanbod laag en de levertijden lang. Gelukkig is het tij inmiddels gekeerd. Fabrikanten en leveranciers hebben weer voldoende voorraad. Dat is mooi, want 2023 wordt een jaar waarin werkgevers en werknemers flink inzetten op fietsmobiliteit en de leasefiets. 

De fiets als oplossing

Naar het werk op de elektrische fiets is populairder dan ooit. Moderne werkgevers zetten de fiets centraal in hun mobiliteitsbeleid. Fietsen is een belangrijke oplossing voor veel uitdagingen waar we momenteel mee te maken hebben, zoals:

 

 • hoge brandstof- en OV-kosten. Fietsen is een goed en betaalbaar alternatief.
 • behoefte aan vitaliteit en gezondheid. Werknemers die fietsen zijn fitter en vitaler.
 • het hoge ziekteverzuimpercentage. Fietsers zijn minder vaak ziek.
 • klimaatproblematiek. Fietskilometers zijn goed voor het milieu.
 • verplichte CO2-reductie. Werkgevers worden door de overheid verplicht om mobiliteit van werknemers te verduurzamen.
 • tekort aan personeel. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden maken je een aantrekkelijk werkgever.

Werkgevers en het fietsplan 2023

Een goede elektrische fiets kost al snel meer dan 2500 euro. Dat is een bedrag dat niet elke werknemer zomaar op tafel kan leggen. Als werkgever kan je je medewerkers helpen door een fietsplan te introducrene. Het fietsplan helpt meer medewerkers om voor de fiets te kiezen. Met een leasefietsregeling rijden ze voordelig en snel op een betrouwbare elektrische fiets.

Wil je meer uitleg? We schreven twee andere blogs over:
Fietsplan, fietsregeling of fiets van de zaak
Met fietsstimulering meer medewerkers op de fiets

 

Zet de fietser centraal in je fietsplan

Het klink eigenlijk zo vanzelfsprekend, de fietser centraal zetten in je fietsplan. Wat bedoelen we daar precies mee? Met een fietsplan waarin je de medewerkers centraal zet, zorg je ervoor dat ze kunnen profiteren van méér dan alleen een mooie fiets.

Uit onderzoek en onze ervaring blijkt dat medewerkers graag het volgende terugzien in het fietsplan:

 • Werkgeversbijdrage. Zo wordt fietsen nóg aantrekkelijker.
 • Keuze uit een ruim aanbod van topmerken en modellen. Zoveel mensen, zoveel wensen.
 • Goed advies en mogelijkheid tot proefrijden. Zo kunnen je medewerkers in de buurt van huis of kantoor hun leasefiets regelen.
 • Alles inclusief: onderhoud, verzekering, vervangende fiets. Dat is fietsen zonder zorgen.
 • Flexibiliteit in de regeling en aanpassingen. Je weet immers nooit hoe het loopt, dan is bijsturen mogelijk.

Snel op de fiets? Dat kan!

Fietsen heeft veel voordelen. Daar profiteren zowel je medewerkers als je organisatie van. Met fiscale regelingen maak je elektrisch fietsen aantrekkelijk en toegankelijk. Bovendien werkt deze secundaire arbeidsvoorwaarde positief op je werkgeversimago. Heb je nog geen fietsplan, dan is het voorjaar een mooi moment om te starten. Met ons online aanvraagproces en uitgebreid dealernetwerk zitten je medewerkers binnen no-time op de fiets.