Aantrekkelijk werkgeverschap
Zakelijk een e-bike leasen
Aantrekkelijke voordelen en regelingen
Een leasefietsregeling stimuleert medewerkers om voor de fiets te kiezen, voor hun woon-werkverkeer en zakelijke ritten. De elektrische fiets is populair, maar elektrische fietsen hebben wel een flink prijskaartje. Dat geld legt niet iedereen zomaar op tafel. Bied je als werkgever voor e-bikeleasing aan, dan kunnen je medewerkers op een elektrische fiets stappen zonder de hoge aanschafkosten. Dit maakt de e-bike een aantrekkelijke keuze, en het levert fittere medewerkers en milieuvriendelijke kilometers op. Slimme keuze dus.
Ontdek de voordelen van fietslease
Steeds meer werkgevers ontdekken de positieve effecten van fietsen voor medewerkers en voor het bedrijf. Wij jij je medewerkers stimuleren om meer te gaan fietsen? Dat kan met fietslease. Het leasen van fietsen is fiscaal aantrekkelijk, goed voor het milieu en helemaal van deze tijd. Bovendien is de leasefiets een gewilde arbeidsvoorwaarde en dat maakt jou een aantrekkelijk werkgever.
Fietsplan 2024
Wat houd het fietsplan 2024 in, wat zijn de voordelen en wat komt er bij kijken om een fietsplan binnen jouw bedrijf te implementeren? Dit zijn een aantal vragen die je als werkgever misschien hebt, en wij hebben de antwoorden voor je.
Dit moet je weten over de leasefietsregeling
Hoe werkt de fiets van de zaak?
De fiets van de zaak, ook wel leasefietsregeling genoemd, maakt het voor werknemers aantrekkelijk om een elektrische fiets of speed pedelec te gebruiken voor woon-werkverkeer. De medewerker hoeft de fiets zelf niet te kopen, maar kan hier wel zakelijk en privé onbeperkt gebruik van maken. Dat komt door de fiscale bijtelling.
Hoe werkt de fiscale bijtelling leasefiets?
De bijtelling is 7% over de consumentenadviesprijs van de fiets en accessoires (inclusief btw) per jaar. De werkgever telt dit bedrag op bij het salaris. Hierover betaalt de werknemer dan maandelijks belasting. Meer weten? Lees onze blog over de bijtelling en de fiets van de zaak.
Zakelijke fietslease: opties voor werkgevers
Biedt je als werkgever een zakelijke leasefietsregeling aan, dan zijn er meerdere mogelijkheden.
- De werkgever betaalt de leasekosten
- De werknemer betaalt 100% de leasekosten (geen kosten voor de werkgever)
- De werkgever betaalt een bijdrage aan de leasekosten.
Eventuele bijdragen vallen buiten de WKR
Leasefiets en reiskostenvergoeding
Maakt de werknemer gebruik van een fiets van de zaak? Dan kan het zijn dat hij of zij bepaalde reiskostenvergoedingen, zoals een kilometervergoeding niet meer ontvangt. De werkgever bepaalt welke reiskosten al dan niet vergoed worden. Houd altijd alle actuele informatie van de Rijksoverheid over de fiets van de zaak in de gaten.
Deze werkgevers gingen je al voor
De beste fietsen voor jou geselecteerd
MobiLease biedt een ruime keuze aan e-bikes, e-bakfietsen en speedpedelecs. Welke fiets past bij jou? Laat je inspireren en informeren.
Een elektrische fiets leasen of kopen?
Ja, een e-bike is duurder dan een gewone fiets. Ook de onderhouds- en verzekeringskosten liggen hoger dan bij een gewone fiets. Maar waarom alles in één keer vooruitbetalen en moeilijk gedoe als het ook op een handige en moderne manier kan? Kies voor Full Service Lease. Het alternatief voor kopen waarbij je weet waar je aan toe bent en echt helemaal niks zelf hoeft te regelen.