Functioneel fietsen in de zorg

MobiLease heeft al een aantal jaar klanten in de gezondheidszorg (GGZ, ouderen- en gehandicaptenzorg). Altrecht in de regio Utrecht en Middin in de regio Den Haag zijn de twee grootste. Zij hebben veel vestigingen van waaruit de medewerkers zich verplaatsen, onder andere naar thuiswonende cliënten. Op diverse plekken in hun werkgebied is weinig parkeergelegenheid, wat tijdverlies en irritatie veroorzaakt. Om dit zoveel mogelijk te beperken was het belangrijk om naar andere manieren van vervoer te kijken en te faciliteren. Al snel kwam de e-bike naar voren als serieus alternatief. Na een paar probeer e-bikes op verschillende locaties en veel zeer positieve reacties, werd al snel voor e-bikeleasing gekozen.

De invulling die de twee organisaties er aan geven is wel anders. In Den Haag hebben de medewerkers van diverse teams een persoonlijke e-bike waar in Utrecht de e-bikes op de locatie staan en als deel e-bike gebruikt worden. En gebuikt worden ze! Omdat deze e-bikes voor het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden worden ingezet, worden er veel kilometers gefietst. E-bikes die 8 tot 10.000 kilometer per jaar rijden zijn hierbij geen uitzondering. Als e-bikes een essentieel onderdeel worden van het goed kunnen uitvoeren van je werk noemen we dat functioneel fietsen. Hierbij is betrouwbaarheid en beschikbaarheid van wezenlijk belang. Leasing is hiervoor bij uitstek de oplossing. Het onderhoud en reparaties zijn immers opgenomen in het leasetarief en wordt door de leasemaatschappij geregeld. Ook als er schade aan de e-bike is of als deze gestolen wordt heeft de klant hier geen omkijken naar. En aan het eind van het contract zoek je gewoon weer een nieuwe uit.

Inmiddels is bij Middin de e-bike dusdanig ingeburgerd als vervoermiddel om functioneel te reizen, dat we met alle feedback die we in de loop der tijd van Middin en haar medewerkers hebben ontvangen een eigen Zorg e-bike hebben ontwikkeld. Meer hierover in de volgende nieuwbrief.

 Wil je meer weten over de e-bike voor zakelijk gebruik en dienstreizen op de e-bike? Neem dan telefonisch contact op met Arnoud Broers +31 6 1429 1199 of mail arnoud.broers@mobilease.nl