Heeft jouw bedrijf al deelfietsen? 8 voordelen

Op de elektrische leasefiets naar (zakelijke) afspraak of cliënt. Het is misschien niet het vervoermiddel wat het eerste in je opkomt. Toch kan de fiets juist voor korte zakelijke ritten heel handig zijn. Veel werkgevers, waaronder gemeenten en zorginstellingen, hebben dat gelukkig al ontdekt. Met elektrische deelfietsen doe je je organisatie, je medewerkers en je leefomgeving een groot plezier. In dit artikel gaan we in op 8 voordelen van zakelijke deelfietsen. Heb jij ze al staan op jouw bedrijfslocatie?

8 voordelen van het zakelijk gebruik van deelfietsen

 

1. Goedkoper dan de auto

Het zal je niet verbazen. Zowel in aanschaf, als in gebruik is de elektrische fiets veel goedkoper dan de auto. Met de inzet van deelfietsen geef je medewerkers een moderne vervoersoptie tegen lage kosten. En reizen medewerkers niet meer met hun eigen auto, dan hoef je ook geen kilometervergoedingen uit te keren. Derde pluspunt: je hebt geen parkeerkosten meer. Scheelt zo bij elkaar opgeteld heel wat kosten. 

2. Beter voor het milieu

Bedrijven zetten flink in op duurzaamheid in de strijd om de klimaatverandering. Dan is het logisch dat de elektrische deelfiets niet kan ontbreken in je mobiliteitsbeleid. Niet alleen in het woon-werkverkeer, maar ook voor zakelijke ritten. Zakelijk reizen op korte afstanden wordt met de inzet van deelfietsen stukken duurzamer, want de e-fiets is een perfect alternatief voor de auto. Tel uit je milieuwinst.

3. Bespaar op parkeerruimte 

Fietsen nemen weinig ruimte in beslag. Heb je nauwelijks parkeerruimte bij je bedrijf? Dan is het inzetten van deelfietsen zeker het overwegen waard. Op één autoparkeerplaats kunnen meerdere fietsen staan. Bovendien zullen minder medewerkers met de auto naar kantoor komen als ze voor hun zakelijke afspraken deelfietsen kunnen gebruiken. Zo bespaar je dus dubbel op parkeerruimte. 

4. Meer beweging, meer vitaliteit

We weten het allemaal: fietsen is gezond. Veel mensen willen meer bewegen, toch komt het er niet altijd van. Daar kan jij als werkgever wat aan doen, want met deelfietsen stimuleer je je medewerkers om de fiets te pakken. Vitaliteit staat tegenwoordig bij de meeste bedrijven hoog op de agenda. De elektrische fiets past prima in je vitaliteitsplan.

4. Makkelijk reserveren en gebruiken 

Starten met deelfietsen op je bedrijfslocatie is laagdrempelig. Het gebruik wijst zich bijna vanzelf en levert nauwelijks vragen van medewerkers op. Met de juiste deeltechnologie en bijbehorende app is reserveren, openen en sluiten gemakkelijk. Daar zijn verschillende systemen voor. MobilLease werkt hiervoor samen met Reisbalans, zij gebruiken de technologie van Vecore.

6. Sneller door de stad

Een autorit door de stad kan lang duren en flink wat frustratie opleveren. Filerijden, hoge parkeertarieven of eindeloos rondrijden op zoek naar een parkeeplaats. Daar worden medewerkers niet blij van. Een rit met de elektrische deelfiets kan ergernis, tijdverlies en kosten voorkomen. Komt de productiviteit trouwens ook ten goede. Zorgorganisaties merken bijvoorbeeld dat het inzetten van deelfietsen ervoor zorgt dat er op dagbasis meer cliëntbezoeken afgelegd kunnen worden. Dat is heel belangrijk, want o is er meer tijd voor de cliënt!

Werk je in de zorg en vind je dit interessant? Lees dan meer over de Zorg e-bike: de elektrische fiets voor zorgpersoneel.

7. Minder deelauto’s nodig

Deelfietsen worden veelal ingezet naast deelauto’s. Voor de kortere afstanden kan de fiets worden gepakt, voor de langere ritten, of bij regen, de auto. Door het opstellen van zogenaamde ‘spelregels’, kan je mogelijk het aantal deelauto’s van je organisatie verminderen. Dat bespaart kosten en is beter voor het milieu.

8. Aantrekkelijk werkgeverschap

Last but nog least: je medewerkers stellen flexibele, moderne reisvormen op prijs. De elektrische fiets is razend populair. Bied je deze aan, dan sluit je aan op wat zij belangrijk vinden. Maakt je een aantrekkelijk werkgever voor zowel je bestaande personeel als bij de werving van nieuwe medewerkers.

 

Met dit artikel hebben we je laten zien dat elektrische deelfietsen een mooie toevoeging kunnen zijn aan de mobiliteitsmix die je je medewerkers ter beschikking stelt. Werk je bij een zorgorganisatie, gemeente of bedrijf met meerdere locaties in de buurt? Dan is de elektrische deelfiets een prima alternatief voor de auto.

Benieuwd naar de succesverhalen van klanten en hoe jij met deelfietsen kan starten?