50 vragen en antwoorden in een overzicht

Download gratis: Fiets & Fiscus

De leasefiets en belastingen. Hoe zit dat eigenlijk?

De leasefiets is een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde voor je medewerkers. Wil jij je medewerkers stimuleren om te gaan fietsen? Dan is de introductie van een leasefietsregeling een goed idee. Hoe het precies werkt met de fiscale regels en de fiets van de zaak leggen we je graag uit in ‘Fiets en Fiscus, het e-book dat antwoord geeft op al je vragen. Gratis te downloaden.

Alle fiscale regels in een handig boekje

Op 1 januari 2020 werd de fiscale regeling fiets van de zaak geïntroduceerd. En deze regeling is ook nu, in 2024, nog steeds populair. Waarom? Hiermee is  het voor werkgevers stukken makkelijker geworden om een fietsplan te introduceren en meer medewerkers op de fiets te helpen.

Tegelijkertijd levert zo’n regeling ook een hoop vragen op. Kan ingewikkeld zijn, maar niet als je het boekje Fiets en Fiscus in je bezit hebt. Hierin hebben we maar liefst 50 fiscale vragen en antwoorden voor je verzameld. De vragen variëren van bijtelling en de verwerking in je loonstrook tot aan cafetariaregelingen, de btw en de keuze voor leasing. De inhoud is tot stand gekomen in samenwerking met Jan Rolleman van AMD automotive fiscalisten.

Download ons boek Fiets en Fiscus nu gratis!

Vul onderstaand formulier in.

E-bike leasen van MobiLease

Na het lezen van Fiets & Fiscus weet jij precies:

  • Wat de voordelen van de fiscale regels voor de fiets van de zaak zijn
  • Voor welke soort fietsen de nieuwe regeling geldt
  • Hoe de bijtellingsregels werken
  • Wat het verschil is tussen verstrekken, vergoeden en ter beschikking stellen
  • Of btw op een leasefiets kan worden verrekend
  • Of het voordeliger is om te kopen of te leasen
  • Of er ook een milieu-investeringsaftrek geldt voor de leasefiets
  • Hoe de regels werken als je deelfietsen inzet
  • En niet alleen dit, maar nog veel en veel meer!

Download het boek nu gratis!

Een must-have voor elke HR, Finance of Facilitair Manager die aan de slag wil gaan met de implementatie van een fietsregeling binnen de organisatie.

Fiets en Fiscus is nu gratis te downloaden, zodat je met alle kennis in huis direct van start kan!

Download Fiets & Fiscus gratis

De nieuwe fiscale regels voor de fiets zijn heel interessant  voor werkgevers en werknemers. Maar deze regels brengen natuurlijk ook een hoop vragen met zich mee. Die hebben we – met de antwoorden – samengebracht in één boekje: Fiets en Fiscus. Handig voor elke organisatie die meer aan fietsstimulering wil gaan doen. Wij zijn trots op het eindresultaat!

Arnoud Broers

MobiLease E-bikeleasing