E-bikeproef Alliander

Op donderdag 13 augustus zijn we gestart met de e-bikeproef bij Alliander. Verdeeld over de vestigingen in Arnhem en Duiven zijn 20 e-bikes geplaatst die de medewerkers gedurende twee weken kunnen proberen. Bij Alliander wordt het werken op kantoor nog strikt geregisseerd, maar desondanks hadden voldoende enthousiaste deelnemers zich voor de proef aangemeld.

Dat is ook niet zo verwonderlijk als de openingszinnen van de interne communicatie over de proef luidden; “Reis je met de auto naar je werk omdat fietsen net te ver is? En ben je wel klaar met de files, wil je gewoon meer buiten zijn of je fitter voelen? Dan hebben we goed nieuws!” Dit zijn namelijk de argumenten die het meest genoemd worden om deel te nemen aan onze e-bikeproeven.

 

Maar wat is nu het resultaat van een e-bikeproef? Hoe ervaren de deelnemers zo’n hele lange proefrit? Omdat wij zowel een enquête afnemen aan het begin van de deelname als na afloop, hebben de uitkomsten van  de afgelopen 5 jaar en zo’n 1.800 deelnemers op een rij gezet.

 

Voldaan aan verwachting ben enthousiast

Geschikt als alternatief voor huidige reiswijze Ga zeker e-bike leasen of  aanschaffen

Overweeg aanschaf op termijn

86% 86% 37%

40%

 

Het is dus van belang dat je als werkgever een structurele oplossing biedt in de vorm van een fiets/mobiliteitsplan op het moment dat de deelnemers hun probeer e-bike weer moeten inleveren. Onze ervaring leert namelijk dat het enthousiasme direct na de proef erg hoog is maar na verloop van tijd langzaam weer wegzakt.

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een e-bikeproef voor jouw bedrijf? Neem dan telefonisch contact op met Arnoud Broers +31 6 1429 1199  of mail arnoud.broers@mobilease.nl