AMC - VUmc | MijnReisportaal

AMC is één van de grootste werkgevers in Amsterdam Zuidoost en VUmc heeft deze rol op de Zuidas. Dagelijks reizen behoorlijk wat medewerkers tussen de verschillende ziekenhuizen. Veel van deze vervoersbewegingen vinden plaats met de auto.
AMC en VUmc hebben de ambitie om, waar dit mogelijk is, de vervoerkeuze van haar medewerkers te beïnvloeden. Belangrijke redenen zijn: het afnemend aantal parkeerplaatsen op het AMC- en VUmcterrein (vanwege locatieontwikkeling), de ambitie om duurzamer vervoersgebruik te stimuleren en daarbij kosten te verlagen. Het stimuleren van e-bikegebruik zal een bijdrage leveren aan de reductie van de spitsproblematiek en het aantal vertraagde ritten in de regio beperken.

MijnReisportaal

Om het reizen tussen AMC en VUmc laagdrempelig, efficiënt en duurzaam te maken, bieden het AMC en VUmc haar medewerkers de mogelijkheid om deel te nemen aan de try-out MijnReisportaal. Met MijnReisportaal kunnen medewerkers voor al hun zakelijke reizen gebruik maken van de e-bike, auto-op-afroep, OV en/of de shuttlebus. Met de MijnReisportaal app kunnen zij direct een e-bike of auto-op-afroep boeken en krijgen ze inzage in de dienstregeling van het OV en de shuttlebus.

Mobilys levert 6 gemodificeerde deel e-bikes en de speciale fietsenstalling met laadinfrastructuur in de fietsenrekken.