5 tips - zo gaat jouw leasefiets langer mee

Ben jij de trotse bezitter van een zakelijke elektrische leasefiets? Dan wil je jouw e-bike natuurlijk zo lang mogelijk in goede conditie houden. Je rijdt er immers flink veel kilometers op, en die moeten comfortabel en veilig zijn. Waar moet je rekening mee houden als het gaat om het onderhoud van je fiets? We geven je een aantal tips. Om het je gemakkelijk te maken, vertellen we je eerst wat MobiLease voor je regelt als jouw werkgever zakelijk least via ons. Daarna vertellen we je welke acties je zelf kunt uitvoeren. 

Onderhoud leasefiets: wat regelt MobiLease voor jou?

Natuurlijk hoef je niet al het onderhoud van je leasefiets zelf te regelen. Met MobiLease aan jouw zijde ben je verzekerd van een volledig lease- en servicepakket. Dat is inclusief advies op maat, onderhoud, reparaties én pechhulp. Zorgeloos fietsen, geen gedoe.

1. Nieuwe leasefiets? Na 3 maanden een servicebeurt

Jouw nieuwe fiets wordt picobello afgeleverd. De dealer zorgt ervoor dat de e-bike goed wordt afgesteld en vanaf dat moment ga je de fiets lekker inrijden. Misschien loop je de eerste maanden tegen wat kleine dingetjes aan en moeten kabeltjes of boutjes extra vastgezet worden. Daarom krijg je na drie maanden je eerste servicebeurt bij de dealer, deze voert een algehele check van je fiets uit en voert de handelingen uit die nodig zijn. Je ontvangt van ons een uitnodiging per e-mail, superhandig dus.

2. Periodiek onderhoud van je e-bike? Wordt geregeld!

Het onderhoud van een elektrische fiets is niet veel anders dan van een gewone fiets. Gelukkig maar, dat is lekker makkelijk. Maak je veel kilometers, dan is het verstandig om je fiets zo nu en dan na te laten kijken. Zo blijft je lekker en veilig fietsen. Is het tijd voor periodiek onderhoud, dan krijg je van ons een signaal. 

3. Pechhulp: 24/7

Pech onderweg? Niet leuk natuurlijk, maar kan gebeuren. Om je snel weer in het zadel te helpen kan je gebruikmaken van de 24/7 pechhulp. Zit bij je leasetarief inbegrepen. Reparaties die nodig zijn worden direct uitgevoerd. 

Onderhoud leasefiets: wat kan je zelf doen?

Je ziet het: met de all-in service en onderhoudsbeurten kom je al een heel eind. Toch is er een aantal punten waar je qua onderhoud zelf aandacht aan kan besteden. Scheelt enorm in fietscomfort en levensduur van je fiets(onderdelen).

4. Klein onderhoud en schoonmaken

  • Zorg altijd voor goed opgepompte banden.
  • Zet je fiets overdekt en droog.
  • Maak de fiets regelmatig schoon met een sopje.
  • Smeer de ketting.
  • Controleer en vervang lampjes als nodig.

Check bovenstaande punten regelmatig, dat fietst een stuk lekkerder. 

5. Houd de accu in topconditie

Gelukkig is de accu van een elektrische fiets vrijwel onderhoudsvrij. Met onderstaande punten zorg jij ervoor dat de accu ook in topconditie blijft.

  • Gebruik de e-bike regelmatig. Zo blij je ontladen en laden, dat is belangrijk voor je accu
  • De accu is gevoelig voor lage temperaturen, zorg voor een vorstvrije plek
  • Is de accu leeg, dan direct bijladen.

Met deze tips zorgen we er samen met goed onderhoud voor dat jij veel fijne kilometers fietst op je elektrische fiets.