E-bike projecten SLIMopweg Nijmegen

Mobilys heeft in 2017 en 2018 in Nijmegen twee e-bikeprojecten uitgevoerd binnen het programma SLIMopweg. Het eerste project betrof een werkgeversaanpak waarbij het doel was zoveel mogelijk werknemers die binnen een straal van 15 kilometer om het werk wonen en die met de auto naar het werk reizen kennis te laten maken met de e-bike. Het tweede project betrof het promoten van de nieuwe snelfietsroutes rond Nijmegen. Alle deelnemers konder 3 weken lang gratis gebruik maken van een e-bike of een speedpedelec.

Hé automobilist, laat de fietser in je los!

Hé automobilist, laat de fietser in je los is een actiecampagne waarbij automobilisten 3 weken lang, helemaal gratis, een e-bike uit konden proberen! De actie was een groot succes! In een relatief korte periode van 6 weken hebben we ruim 100 mensen kennis kunnen laten maken met de e-bike. De campagne was een initiatief van SLIMopweg. Samen met organisaties en bewoners werkt SLIMopweg aan een beter bereikbaar Nijmegen. Doel van de campagne was om de drie nieuwste snelfietsroutes het MaasWaalpad (Mook-Nijmegen), Dukenburg-Goffert en het Verlengde RijnWaalpad naar Heijendaal (nog in uitvoering) in de schijnwerpers te zetten.

Mobilys verzorgde de in totaal 80 e-bikes, regelde de wisselingen en uitgifte op 3 locaties, stuurde na afloop de enquetes en maakte de rapportages.

Werkgeversaanpak E-bikeactie Nijmegen

Samen met 15 werkgevers uit Nijmegen hebben we 120 medewerkers 3 weken lang gratis op een e-bike laten rijden. Gevolg; veel enthousiaste reacties en ruim 60% van de deelnemende automoblisten heeft inmiddels een e-bike aangeschaft of overweegt dit op korte termijn te doen.

Mobilys stelde 30 e-bikes ter beschikking op basis van full operational lease, verzorgde de communicatie met werkgevers en werknemers, bouwde de actiewebsite  en verzorgde de uitgifte en inname op de bedrijfslocaties.